Новини

Датикум стартира партньорство с Новател

Дата

22 мар 2016

Tema

Sirma Group

Българският център за данни Датикум и Новател, част от групата на Дойче Телеком, откриха нова точка на присъствие, предоставяна чрез инфраструктурата на центъра за данни. Чрез присъствието на един от най-големите световни телекоми, настоящите и бъдещи клиенти на Датикум могат да се възползват от гарантирана Интернет услуга директно от Новател/Дойче Телеком, защитена свързаност на офисите си към облачната инфраструктура на Датикум, както и директен пренос до най-големите европейски интернет ексчейнджи (DE-CIX, AMS-IX и други). Мултинационалният телеком е един от водещите световни оператори с над 156 милиона мобилни и 29 милиона фиксирани абоната. Компанията оперира в над 50 страни и има 225 200 служителя в цял свят. Дойче телеком генерира приходи в размер на 69,2 млрд. евро за изминалата 2015 година.

„Стратегията на Новател да предоставя интегрирани телекомуникационни решения включва разширяване на покритието на мрежата в ключови центрове за данни в региона. Избрахме именно Датикум, които се доказаха като водещ доставчик на колокационни и облачни услуги през последните години. Чрез новата ни точка на присъствие, клиентите на Датикум ще получат достъп до IP услугите и мрежата на един от най-големите телеком оператори в Европа“, коментира Камен Георгиев, Търговски директор на Новател.

„В Датикум, от години се стремим да осигуряваме възможно най-качествените и надеждни услуги на нашите клиенти. Партньорството ни с Новател е поредната правилна крачка в тази посока, като се радваме че нашите клиенти ще могат да ползват мрежови и IP услуги на доказан лидер от групата на Дойче Телеком – без ограничения или допълнителни такси за свързаност (cross-connect)“, сподели Георги Цеков, Търговски директор на Датикум АД.

За Новател (Novatel)

Компанията е създадена в края на 2004 г. като част от групата на Дойче Телеком. Новател оперира високотехнологична оптична транспортна мрежа в Югоизточна Европа, като само в България има над 40 точки на присъствие. През миналата година Новател заедно с партньорите от групата на Дойче Телеком пуснаха в екплоатация нова транспортна мрежа с капацитет 4 TB, която свързва Турция и Близкия Изток със Западна Европа.

За повече информация: www.novatel.bg

За Датикум:

Датикум АД (Daticum) е част от Сирма Груп Холдинг АД, и е създадена през 2008 г. с цел да отговори на нарастващото търсене на центрове за данни (data centers) от международен клас. За разлика от традиционните центрове за съхранение на данни, Датикум предоставя пълната гама управляеми услуги – облачни сървъри, отдаване под наем на хардуерни сървъри и оборудване, колокация, изграждане и поддържане на частни облачни системи, системна интеграция и поддръжка. Използвайки услугите на Датикум АД, клиентите намаляват драстично разходите си за изграждане и поддръжка на своята ИТ инфраструктура.

За повече информация: www.daticum.com

Лога и графики към тази новина можете да намерите тук