Новини

Проект на Euromoney отличен за иновации с технология на Онтотекст

Дата

17 дек 2015

Tema

Sirma Group

Компанията BCA Research на медийния гигант Euromoney PLC спечели две престижни международни награди в областта на иновациите. Компанията използва технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст” АД. Наградите са за „Най-добро иновативно технологично решение за малки фирми“ от конкурса 2015 HFM European Technology Awards и „Най-иновативно решение за финансови услуги“ от 2015 bba/ifs Financial Innovation Awards.

Euromoney-Ontotext-2015

Отличеният продукт се нарича BCA Edge и е базиран на създадената от „Онтотекст“ семантична графова база данни GraphDB. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

BCA Edge е аналитично решение, което беше пуснато на пазара по-рано тази година. То улеснява значително инвеститорите в търсенето на релевантна информация в работата им и визуализира различни типове данни, за да предостави ценни изводи и анализи. Освен това, вградената в него семантична издателска платформа на „Онтотекст“ подпомага откриването на свързано съдържание и създава нови връзки между данните. Българската компания предоставя семантични софтуерни решения на много от водещите медийни групи в света, сред които са BBC, Press Association и др.

Повече иниформация тук