Новини

GraphDB 8.4 за още по-бърза работа с вашите данни

Дата

12 ное 2017

Tema

Sirma Group

Онтотекст АД представи новата версия 8.4 на своята графова база данни GraphDB. Тя е значително по-бърза и прави още по-лесно и удобно извличането на стойност и смисъл от информационните масиви на организациите.

GraphDB е една от най-популярните семантични бази данни в света и се използва от водещи международни компании и институции сред които са Националният архив на Великобритания, Британският музей, медийните групи BBC, Press Association, Euromoney и The Financial Times, някои от най-големите научни издателства в света като IET, Springer Nature, John Wiley & Sons, RELX Group, Oxford University Press и много други.

Новата версия 8.4, която излиза около три месеца след предходната 8.3, позволява големи масиви от данни да се зареждат много по-бързо, посредством нов preload инструмент, при който скоростта не се влияе от големината на масивите. Освен това новата версия на GraphDB разполага с клъстерен режим, поддържащ паралелни транзакции, което прави използването й още по-ефективно. Друго нововъведение е възможността т.нар. SPARQL заявки и ъпдейти да се виждат в интерфейса за мониторинг, което оптимизира тяхното управление от администраторите. Не на последно място – версия 8.4 поддържа конекторите ElasticSearch и SOLR за защитена връзка с отдалечени услуги.

Повече информация за компанията и нейните софтуерни решения може да намерите тук.