Новини

Световни производители със софтуер на ЕнгВю Системс

Дата

8 окт 2015

Tema

Sirma Group

От 14-ти до 18-ти септември 2015 г. в София се проведе 113th European Study Group with Industry (ESGI’113). Това е едноседмичен форум, в който утвърдени учени и студенти, прилагат знанията и уменията си за решаване на конкретни задачи, поставени от индустрията.

ЕнгВю Системс АД, компания на Сирма Груп, специализирана в разработването на CAD/CAM софтуер, предостави задача и участва в решаването на алгоритмичен проблем, чието решение подобрява софтуера на ЕнгВю Системс за измервателните системи. Работна група от учени от Института по информационни технологии на БАН, както и представители на математическия факултет на Софийския Университет, предложиха решение на представения на ESGI113 проблем. Казусът беше свързан с установяване на измервания от лазер, оптика или тактилно, чрез touch probe, в съответствие със зададен CAD модел, при който автоматично и без нужда от човешка намеса, се намира съответствието.

В основата на създадените от ЕнгВю Системс CAD/CAM продукти – SFM and ALEX Tool Matching се използват подобни алгоритми. Софтуерът за измервания и качествен контрол, създаден от българската компания печели признанието на индустриални лидери в алуминиевата и ПВЦ екструзия (производство на алуминиеви и ПВЦ профили), авто индустрията и електрониката.

Спонсорството на подобни форуми е част от мисията на Сирма Груп, чиято цел е развиване и задълбочаване на контактите с академичната общност. Подобни инициативи са важна част от дългосрочната R&D стратегия на холдинга, за обединяване усилията на науката и практиката, за бързо прилагане на върховите академични постижения в индустрията и бизнеса.

Повече информация за събитието може да намерите тук