Новини

MPI2 с признание от професионалната гилдия в САЩ

Дата

19 ное 2018

Tema

Sirma Group

Американски водещи специалисти в лечение на заекването използват мобилното приложение на Сирма.

MPI-2-USA-ASHA-conference-1

Софтуерния продукт, помагащ на хора страдащи от заекване, разработен от Сирма Медикъл Системс - MPI2, е представен на годишния конгрес на Американската Асоциация за Слух и Говор /American Speech and Hearing Association – ASHA, ASHA Convention 2018/, състоял се в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Мобилното приложение MPI2, част от цялостната програма за управление на заекването, е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по Слух и Говорни Науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара.

MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за Храни и Лекарства“ /Food and Drug Administration/ в САЩ. MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации, и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента на Образованието в Ню Йорк, където са назначени над 9,000 логопеди, и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019.

Гледайте видеото за продукта.