Новини

Онтотекст партньор на световното издателство IMPELSYS

Дата

6 апр 2016

Tema

Sirma Group

Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст” и лидерът в областта на издателските и обучителни технологии Impelsys обявиха глобално партньорство. Заедно ще предложат на своите клиенти интегрирани технологични решения за публикуване на съдържание.

В рамките на партньорството ще бъдат използвани семантичната база данни GraphDB и платформата Dynamic Semantic Publishing на „Онтотекст“, за да бъдат добавени семантични функции към решението iPublishCentral на Impelsys. По този начин двете компании ще предложат редица иновации в процеса на създаване и търсене на съдържание, както и нови възможности за монетизация за издателите и доставчиците на услуги за електронно обучение. Те ще могат да управляват по-добре своето цифрово съдържание и да се възползват от семантично обогатени мета-данни.

Инфраструктурата iPublishCentral на Impelsys, чрез която се създават електронни книги и обучителни курсове ще бъде обединена с мощните семантични възможности на „Онтотекст“, предлагайки първото по рода си цялостно цифрово решение за управление на съдържанието. Това ще осигури на издателите по-богат контекст за публикациите им, както и по-добри възможности за реклама.

Двете компании ще участват и със съвместна презентация на Лондонския панаир на книгата, който ще се състои от 12 до 14 април и ще събере в британската столица над 25 000 специалисти от издателския бизнес. Съвместната лекция на главния изпълнителен директор на ImpelSys Самир Шериф и др. Георги Георгиев от „Онтотекст“ ще бъде на тема „Защо семантиката има значение? Добавете семантични технологии към вашето съдържание от създаването до доставката му“. Тя ще бъде насочена към някои от най-наболелите проблеми на издателския бранш и начините, по които семантичните технологии могат да ги решат. Сред акцентите ще са начинът, по който семантичните технологии могат да добавят стойност на различни етапи от жизнения цикъл по развитието на дигиталните продукти, създаването на контекстуално авторско съдържание чрез решения за автоматизиране на редакционния работен процес, подобряване откриваемостта на съдържание чрез релевантни препоръки и др.

Щандовете на „Онтотекст“ и Impelsys на изложението също ще бъдат в съседство. Др. Георги Георгиев ще изнесе в рамките на изложението и отделна лекция на тема „Обогатяването на метаданни в издателската дейност: увеличаване на продуктивността и подобряване на потребителската ангажираност“. „Онтотекст предоставя на издателите продукт, който решава някои от ключовите технологични проблеми – автоматичното обогатяване на съдържанието, възстановяването на съдържание и препратките. Изграждането на цялостно решение за управление на „умно“ съдържание обаче изисква също цифрова инфраструктура и услуги за управление на активите, като тези предлагани от ImpelSys. Щастлив съм, че развихме и вече можем официално да обявим нашето партньорство.

Заедно „Онтотекст“ и Impelsys предлагат на издателите много ефективни и лесни за внедряване решения за „умно“ съдържание и управление на метаданните” – заяви Атанас Киряков, основател и главен изпълнителен директор на „Онтотекст“.

За Импелсис:

Impelsys е водещ доставчик на технологични решения и услуги за глобални издатели и доставчици на образователно съдържание, управление на съдържание и учебни курсове, предоставяни чрез тяхната флагман платформа – iPublishCentral Suite. Impelsys осигурява инженерингови услуги в за управление на съдържанието в целия жизнен цикъл на развитието на продукта и помага на клиентите да изградят нови цифрови продукти – от електронни книги до симулации на онлайн обучителни курсове.

За да научите повече, посетете www.impelsys.com

Повече за Онтотекст

Създадена през 2000 г. компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг. Онтотекст разработва и внедрява семантични технологични решения с висока производителност, мащабируемост и богат набор от полезни функционалности за всеки бизнес, който залага на създаване, обогатяване и разпространение на големи обеми динамични данни и съдържание. Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на Life-sciences (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност на новини, научно и образователно съдържание, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, културно-историческото наследство и други.