Новини

Готови ли сте да инвестирате в изкуствен интелект?

Дата

30 ное 2017

Tema

Sirma Group

Бързите технологични подобрения променят света по невероятен начин, а резултатите от тези промени можем да видим в нашето ежедневие: роботизирана интелигентност, изключително напреднали инженерни решения, иновации, интелигентни инструменти за онлайн комуникация, пазаруване и много други.

Днес броят на новите инвеститори, които искат да насочат финансовите си усилия върху изкуствения интелект и индустриалната роботика, нараства многократно - просто още един знак за това в колко голям мащаб и бързо се развива технологичната индустрия.

Как да инвестирате в технологични компании?

Изкуственият интелект е крачка към свят, който все повече се доминира от свързани устройства, роботи и машини от всякакъв вид. Тази все още непозната територия изглежда печеливша, затова много инвеститори вече работят, за да инвестират интелигентно в тази индустрия. Но новите инвеститори трябва първо да научат всичко за потенциалните рискове, свързани с такова финансово начинание.

Експертите съветват да не забравяте следните прости правила:

 • Никога не инвестирайте в нещо непознато!
 • Започнете да инвестирате разумно, с малки суми пари.
 • Разнообразете портфолиото си: колкото по-различно е, толкова по-добри са шансовете да печелите пари.
 • Очевидно не можете да станете добър инвеститор само за една нощ! Обърнете се към доверен и опитен финансов експерт/съветник, който може да ви напътства в света на финансите.
 • Платформите за инвестиционни съвети са добър източник на информация за финансите и един от най-напредналите начини за извършване на финансови инвестиции чрез интернет.
 • Изберете фондов пазар, за да избегнете екзотични и луксозни инвестиционни модели.
 • Бъдете търпеливи, защото сериозните печалби не идват за един ден!

За какво трябва да се оглеждате?

Следващият въпрос е, какво трябва да търсите при инвестиране на пари? Ако сте привлечени от изкуствен интелект, вероятно ще искате да използвате усъвършенствана онлайн платформа, която е интегрирана с всички новаторски и важни опции и функции. Пример за подобни решения е платформа като Trading Exposed, предлагаща подобни функционалности:

 • Иновативни брокери, които притежават лиценз и са в съответствие с всички регулаторни изисквания.
 • Висококачествена защита на сигурността и безопасността за всички търговци и за инвестирания им капитал.
 • Широк спектър от рецензии на брокери, които търговците могат да четат и сравняват, за да изберат своя идеален онлайн брокер.
 • Trading Exposed гарантира на всички търговци, че всеки от спонсорираните брокери е надежден и отговорен.

Сигурно инвестиране в изкуствен интелект

Безопасното инвестиране в изкуствения интелект изисква правенето на собствени проучвания в специфичната индустриална област. Още повече, ако наистина искате да се имате безопасен и положителен опит в търговията, трябва да погледнете какво предлагат подобни платформи като Trading Exposed по отношение на новини, актуализации, съвети как да избегнете измами, съвети как да инвестирате безопасно и интелигентно и много повече. Инвестицията би могла да бъде насочена към тези три примерни категории компании:

 • Първите са компаниите, които вече разполагат с данни, които други нямат. Гугъл, Amazon и Facebook са чудесни примери за тази категория.
 • След тях са компаниите, които могат да получат по-уникални данни от други, дори и да нямат данни. Най-добрите места за търсене на тези компании са в пазарни ниши и нишови индустриални или технологични вертикали.
 • Третият вид са тези, които позволяват на други компании да натрупват много данни и обработват тези данни с помощта на системи за изкуствен интелект.

Това е може би най-трудната част на вашето инвестиционно решение, защото когато инвестираме в дългосрочен план трябва да приемем, че технологичните промени могат да предизвикат и внезапни промени в лидерските позиции.

Ако искате да се съсредоточите върху сегмента на изкуствения интелект, не забравяйте да обмислите своята инвестиция в най-добрите акции и да имате предвид, че … всичко се върти около данните, работа с данни, управление и извличане на знания и прозрения от повече и по-интелигентни данни!