Новини

S&G Технологични услуги внедри Open Banking за T24

Дата

27 мар 2018

Tema

Sirma Group

S&G Technology Services Ltd, компания на Сирма Груп, успешно приключи работата по предизвикателен проект за Temenos – Open Banking for T24 прототип, за предпазарно валидиране на технологията. Отличното сътрудничество между екипите, заедно с натрупаната технологична експертиза в областта на банковия софтуер, системната интеграция, потребителския дизайн и удостоверителните услуги, помогнаха за успешното реализиране на напълно работещ прототип, покриващ най-главните приложения от ревизираната европейска Директива за платежните услуги –PSD2.

Използвайки опита ни в интеграцията и взаимодействието с T24, Temenos възложи на екипите Сирма и S & G, да доставят напълно интегрирано предлагане на продукти, със защитен достъп през API портал. В допълнение към основната ни експертиза по интеграция на Temenos, екипът ни приложи техния опит в Mule, Edge свързване, използвайки HID за сигурно удостоверяване.

Aaron Phethean, директор на Marketplace, сподели, че “S&G Technology Services, в ролята на проектен мениджър успя изключително бързо да мобилизира мултидисциплинарен екип, който позволява изпълнение на главните приложения на този прототип, свързан с PSD2 регламента. Екипът на S & G се оказа изключително компетентен, адаптивен и ангажиран с успеха на тази инициатива. Това е поредното доказателство за успешно сътрудничество между Temenos и S & G Technology Services, и очакваме с нетърпение да работим със S & G за още много инициативи “, добави г-н Phethean.

Основната роля на Front Office е да улесни процеса на дигитално ангажиране по време на жизнения цикъл на клиента, като същевременно предлага предимства както за персонала, така и за клиентите и подобрява многоканалните възможности за предлагане на продукти. Благодарение на мощната система за анализ на данни, финансовите организации могат да получат ценни данни и да проучат начина на живот на клиентите си и поведението им при транзакции. Това дава възможност на финансовите институции да предлагат персонализиран потребителски опит, например навременни и подходящи съвети, индивидуални оферти и награди, както и ценообразуване, базирано на взаимоотношенията. Front Office се интегрира безпроблемно с двата канала за клиентско обслужване – back office данни и самообслужване, за да осигури надеждно изживяване на клиентите.

Ревизираната директива за платежните услуги PSD2 ще позволи на трети страни да предоставят иновативни финансови услуги на потребители, които са клиенти на банките. Използването на отворени приложни програмни интерфейси API ще позволи на иновативните компании да се свързват директно с финансовите институции. Например, Amazon или Google могат да инициират плащания за потребителите, директно от банковите им сметки, след съответното разрешение на потребителя. Банките са задължени да предоставят на доставчиците от трети страни достъп до сметките на клиентите си чрез APIs. PSD2 също ще изисква по-силни проверки на автентичността при онлайн плащанията, особено за сделки с висока стойност.

Повече за Temenos: Temenos Group AG (SIX: TEMN) е водещ доставчик на софтуер за банки и други финансови институции, като помага цифровата трансформация на техния бизнес. Над 2 000 компании от цял свят, включително 38 от 50-те най-големи банки, разчитат на “Теменос” за обработка на ежедневните транзакции, на повече от 500 милиона банкови клиенти.