Новини

Сирма Ей Ай спонсорира първата конференция посветена на Knowledge Graph в Ню Йорк

Дата

10 май 2019

Tema

Sirma Group

Сирма ЕйАй, известна чрез бранда Онтотекст, подкрепи като златен спонсор първата конференция за Knowledge Graph, организирана от Колумбийския университет в Ню Йорк. Събитието се проведе на 7 и 8 май 2019 г. Темата на конференцията е Knowledge Graph за изкуствен ителект в организациите. Конференцията има за цел да покаже основните приложения на графите на знания, да представи как те се изграждат, поддържат и използват, както и да помогне за създаването на професионална общност от изследователи, научни специалисти и технологични лидери.

Изпълнителният директор на Сирма ЕйАй - Атанас Киряков, направи презентация на тема „Как анализът големи графи на знание помага да се свържат данните: Пример със значимостта на компанията и откриване на сходства“ (резюме на презентацията). Г-н Киряков също така участва в заключителната дискусия на доставчиците на бази данни, включваща теми като езиците на заявките за създаване на графи, модели за графични данни и архитектури с висока достъпност.

Първото издание на конференцията надмина всички очаквания, като събра повечето от известните доставчици на технологии и около 200 участници. Най-добре представен бе секторът на финансовите услуги - на конференцията присъстваха представители на повече от 10 финансови институции, включително шестте най-големи американски банки: JPM Chase, Bank of America, Citi, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley. Сирма ЕйАй вече работи с две от тези банки, а по време на конференцията още две от тях изразиха непосредствен интерес към нашата технология. По време на посещението в Ню Йорк компанията подписа голяма нова лицензионна сделка с един от своите банкови клиенти. Споразумението ни за поверителност не позволява разкриване на подробности за сделката.