Новини

Сирма БК e работодател на годината за пореден път

Дата

17 окт 2016

Tema

Sirma Group

Сирма Бизнес Консултинг АД спечели престижно отличие в 5-то издание на конкурса “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ 2016.Финалът и церемонията по награждаването на конкурса бяха на 11 октомври 2016г, в гр. София. През 2016 година проектът се провежда под слогана „5 години успешни заедно“.

“ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Проучването откроява предпочитаните работодатели в сферата и очертава водещите тенденции в управлението и развитието на бранша. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA). Основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и „Развой на софтуер“.

Сирма Бизнес Консултинг e победител в категорията „Малки компании до 50 служители“. Компанията традиционно се представя силно в конкурса, оглавявайки както класациите в категория “Системна интеграция” от предишни две години – 2012 г. и през 2014 г., така и получавайки наградата за най-добър работодател в цялото класиране на ИКТ и аутсорсинг компаниите, за посочените две години. През 2016 г. в проучването “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички досегашни издания на проекта.

Сирма Бизнес Консултинг АД е част от Сирма Груп Холдинг АД, и е специализирана в създаване на ИТ решения и продукти за нуждите на банковия сектор. Услугите на компанията покриват проекти като внедряване на основни банкови системи, системи за банкиране на дребно, системи за управление на риска, внедряване различен вид сателитни банкови продукти, включително банкови услуги между търговските банки и други финансови институции, платежни системи и нови дигитални канали, и други видове услуги, свързани с финансовите операции и консултантски услуги.

Инициативата “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“се организира от АйСиТи Медиа и Джоб Тайгър, със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, и Американската търговска камара в България.

Повече информация на: http://topictemployer.bg/