Новини

Сирма Груп организира безплатни обучения за гимназисти

Дата

27 фев 2019

Tema

Sirma Group

Machine-learning-student

Сирма Груп стартира кампания за обучаване на талантливи и амбициозни ученици от 10, 11 и 12 клас, на територията на град Варна. Инициативата е насочена към младите хора, които искат да се развиват в сферата на Информационните технологии.

Висшето училище по мениджмънт в партньорство с Cardiff Metropolitan University, UK и най-голямата българска софтуерна компания, Сирма Груп Холдинг АД, откриват инициатива за професионална подготовка на ученици от старшите класове на училищата в гр. Варна. Проектът предвижда специализирано обучение за учениците от 10, 11 и 12 клас, по най-съвременните софтуерни технологии. Курсът ще се проведе от преподаватели на университета и най-добрите специалисти на Сирма Груп, като един от тях е Веселин Заимов, който има солиден опит както по технологиите предвидени за обучение, така и като преподавател у нас и в чужбина.

Обучението е безплатно за желаещите, като логистичната поддръжка и финансирането се поемат от партньорите по проекта. На успешно преминалите курса за обучение ще бъдат издадени свидетелства за професионална квалификация съгласно българското законодателство. Освен това, най-добрите ще получат предложение за включване в програмите на университета, както и възможност за включване в реални проекти на Сирма. (Последващото продължаване на успешните кандидати в програмите на ВУМ и CMU е съгласно условията на университетите.)

Официално първата среща с желаещите да се включат, ще е на 14.03.2019 от 10:00 и 14:30 в сградата на Висшето училище по менджмънт Варна, ул. Оборище 13А. На входа ще има хора, които да насочват за точното място на срещата.

Проектът е част от дългосрочната стратегия на Сирма Груп, за създаване на Sirma Academy. “Целта ни е да подпомогнем българските училища, като привлечем талантливи и мотивирани деца и им покажем, че в страната ни има много потенциал за развитие, и по този начин да ги мотивираме да останат, да учат, и работят в България. Миналата година успешно стартирахме инициативата в град Добрич. Там в програмата бяха включени 60 деца, като на финала 6 от тях бяха напълно подготвени за реализиране на наученото в реална работна среда”, сподели Васил Донев, координатор на проекта.