Новини

Сирма Груп в топ 10 БГ системни интегратор

Дата

12 юли 2016

Tema

Sirma Group

За поредна година Сирма Груп Холдинг присъства в престижната класация на Computerworld България..Класацията представя най-големите и комплексни ИТ проекти на системните интегратори в България. Компаниите от холдинга, изпълнили разнообразни по сложност и технически предизвикателства проекти, в областта на системната интеграция през 2015 г са:

Датикум, която изгради цялата ИТ инфраструктура на МБАЛ „Уни Хоспитал” в Панагюрище, с възложител на проекта Асарел Панагюрище Здраве. Проектът включваше проектиране, доставка и изграждане на център за данни, сървърна и десктоп виртуализация, частна облачна инфраструктура, комуникационна система, безжична мрежа, мрежова свързаност, крайни потребителски устройства, система за медицински повиквания, система за видеонаблюдение и система за контрол на достъпа за модерен медицински комплекс (общо над 20 отделни ИТ системи).

Най-голямата компания в холдинга – Сирма Солюшънс, спечели и изпълни проект за доставка, монтаж, инсталиране и въвеждане в експлоатация на IBM решение за съхранение на данни, с възложител Централна кооперативна банка.

Трета компания от холдинга – Сирма АЙ ТИ ТИ (Sirma AI) сключи договор с Хювефарма за предоставяне на приложения за управление на договори и документооборот като облачна услуга (SaaS).