Новини

Сирма БК с нов договор в Карибския Басейн

Дата

17 дек 2018

Tema

Sirma Group

Bank-of-The-Bahamas

В началото на месец декември 2018 година, финансовата дивизия на Сирма Груп – Сирма Бизнес Консултинг сключи нов договор с банка от Карибския Басейн – Bank of the Bahamas. Договорът предвижда да бъде извършено пълно обновяване на всички банкови информационни системи в институцията с последната версия на Oracle FlexCube 12, в рамките на 18 месеца. Стойността на новия договор е 1,2 милиона долара.

Създадена през 1970, Банк ъф дъ Бахамас е една от най-старите финансови институции на Бахамите. Независимо от това, банката инвестира интензивно в нови технологии и автоматизация на процесите.

„Ние вярваме, че сме направили първите стъпки към постигането на дългосрочна устойчива печалба“ сподели Уейн Арангха - Председател на банката на 30.11.2018 пред своите акционери. „Сирма Бизнес Консултинг е лидер в предлагането на основни банкови системи в България, но нашата Стратегия за развитие предвижда засилване на продажбите на наши продукти и услуги в Америка. Новата сделка е стъпка в правилната посока,“ сподели Цветомир Досков – Изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг.

Сирма Бизнес Консултинг АД (СБК) е дружеството в Сирма Груп, чиито основни продукти и услуги са насочени към финансовия сегмент. През първите девет месеца на 2018 година сегмент „Финанси“ на Сирма Груп постига най-големият ръст на приходите за периода – от 4,6 милиона лева през първото деветмесечие на 2017 година до 7,2 милиона сега, или ръст от 57%. СБК е водещото дружество в сегмента „Финанси“.