Новини

Fujitsu закупи GraphDB лицензи

Дата

23 ное 2018

Tema

Sirma Group

fujitsu-zkpi-graphdb-liczi-pidiyavjki-km-gpt-tp-10-kmpii-z-it-lgi-btshhi-ttkt

Fujitsu закупи GraphDB лицензи, присъединявайки се към групата на Топ 10 компании за IT услуги, работещи с Онтотекст

Fujitsu Technology Solutions S.A., Мадрид, закупи лицензи на GraphDB Enterprise клъстерната конфигурация. Подробности за сделката не могат да бъдат разкрити поради естеството на проекта. Това е важен етап в сътрудничеството между Fujitsu и Онтотекст, започнало от 2017 г. Fujitsu е 7-ият по големина доставчик на ИТ услуги в света и номер 1 в Япония.

С тази сделка, Fujitsu се присъединява към групата на три други Топ 10 доставчици на ИТ услуги, които използват технологията на Онтотекст, като част от своите платформи с изкуствен интелект: InfoSys, Atos Origin и NTT Data. Ontotext обяви стратегическото партньорство с Atos и InfoSys през 2017 г., което вече доведе до няколко съвместни проекта. Everis е компания на NTT Data със седалище в Испания, която също закупи лицензи на GraphDB Enterprise по-рано през 2018 г.

Партньорството с глобални доставчици на ИТ услуги, консултанти и системни интегратори, е част от стратегията на Онтотекст и Сирма за развитие на бизнеса и предоставяне на бизнес решения на големи предприятия и правителства по целия свят.

Технологията на Онтотекст е в основата на SENPAI - корпоративната платформа с изкуствен интелект на Сирма.