Новини

Сирма Груп е партньор с водещ финландски ИТ дистрибутор

Дата

25 апр 2018

Tema

Sirma Group

Дъщерната компания Сирма Солюшънс, част от Сирма Груп, обяви сключването на договор за партньорство с водещ финландски ИТ дистрибутор (Planix LLC) (http://planix.eu.com/planixeu/ “Planix Group”), чиято цел е популяризиране и продажба на софтуерните решения и услуги на Сирма в областта на културното наследство.

Финландската компания Planix LLC е създадена преди повече от 20 години. Първоначално фирмата специализира в доставката на копирна техника за широкоформатен печат, и софтуер в областта на електронното архивиране, продукти на водещите световни марки. Planix LLC е пионер в разработването и адаптирането на първия електронен архив за публичния сектор във Финландия. Компанията предоставя широкоформатни скенери и софтуер на повече от 100 големи финландски компании и държавни институции. Сред редовните клиенти на Planix LLC са Националната библиотека на Финландия, Геоложко проучване на Финландия (GTK), Национален архив на Финландия, Министерство на отбраната на Финландия и други организации.

През 2015 г. Planix навлезе на беларуския пазар със своята дъщерна фирма “PlanixGroup LLC”, която е първокласен дистрибутор на световни марки в областта на професионалните скенери: “Book2Net” (скенери за книги) и “Сontex” (скенери за голям формат), и която поема дистрибуцията на софтуера за управление на музеите на Сирма за този регион. В кратък период PlanixGroup LLC се налага на беларуския пазар, като осигурява оборудване и установи дългогодишно партньорство на големи беларуски предприятия и организации. Сред клиентите на PlanixGroup са Националната библиотека на Беларус, LLC “Naftan”, UE “Grodnooblgaz”, Архитектурно бюро за планиране UAiG KUP.